De Storm en John Giskes

Op dit blog volg ik bewegingskunstenaar John Giskes en andere (butoh)performers. Ik zie mijn fotografie van hem en collega's als 'gesamtkunst'.

Ik ben met John in aanraking gekomen door zijn optreden met een aantal andere performers in De Storm (vandaar de naam van dit blog) bij KunstPoortNoord. Klik hier voor foto's van dat optreden.
Ik was meteen geïntrigeerd door het visuele van butoh theater: verstilde bewegingen, kleuren, vormen. Met bevreemdende elektronische muziek als begeleiding.

John: 'De groep is opgericht in 2007. De eerste avondvullende productie was in 2008 klaar. Wij hebben een zeer gevarieerde groep medewerkers, velen zijn beeldend kunstenaar of hebben op een of andere manier met kunst te maken. Wij zijn gegrepen door Butoh, een oorspronkelijk Japanse dansvorm die tegen alle conventies ingaat. Een totaal vrije vorm van dans.'

Inmiddels bestaat De Storm niet meer en ben ik John Giskes (Konpaku) als solo-performer gaan volgen, al of niet in het gezelschap van andere kunstenaars. John heeft naast zijn butoh-voorstellingen nog veel meer kwaliteiten, zoals je op dit weblog kunt zien.